Harmonie Walram

Harmonie Walram is opgericht in 1893 en is daarmee het jonger broertje van Mannenkoor Walram. De laatste jaren is het korps groeiende, en inmiddels is de harmonie uitgegroeid tot een begrip in de omgeving op het gebied van de blaasmuziek.


In 2000 nam de harmonie voor het eerst in 36 jaar weer deel aan een concours. Tijdens het bondsconcours van de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM) gooide Walram hoge ogen in de 3e afdeling.
Het ongelooflijk aantal van 331 punten werd gescoord; de Limburgse Titel was binnen en tevens de beker voor de hoogste dagscore. Kampioen Walram mocht daarmee ook deelnemen aan de Landskampioenschappen, waar liefst 341,5 punten werden binnengesleept!
Harmonie Walram behaalde glorieus de groene wimpel.


In 2002 werd weer aan het bondsconcours deelgenomen. Nu behaalden de Valkenburgers in de 2e afdeling 87,5 punten en werd de concurrentie ruim achter zich gehouden. Weer was Walram Limburgs Kampioen.
En zo mocht In 2003 opnieuw aan de Nederlandse Kampioenschappen worden deelgenomen. Met een score van 91,58 punten, kon de wimpel opnieuw aan het vaandel worden gehangen.


In een tijdsbestek van 4 jaren nam Harmonie Walram's Genootschap 4 maal deel aan een concours; promotie was er van de 3e naar de 1e afdeling en winst was er met 2 Limburgse én 2 Nederlandse Titels.
Harmonie Walram was weer een begrip op het gebied van de blaasmuziek in Limburg. En die positie weet de harmonie tot op de dag van vandaag vast te houden.


Dirigent Jos Paffen zwaait reeds sinds 1990 de dirigeerstok bij de harmonie van het Koninklijk Walram's Genootschap van Valkenburg. 
Al op jeugdige leeftijd wist Jos zijn toehoorders te verrassen met zijn uitstekende muzikale prestaties, hetgeen resulteerde in een opleiding aan het conservatorium te Maastricht. Hier studeerde bij bastuba en hafa-directie.
Als succesvol talent sloot hij zijn opleiding met uitstekende resultaten af. Jos was onder andere verbonden als bassist aan het LSO.
Door zijn enthousiasme weet Jos Paffen de muzikanten van Walram te inspireren een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te bereiken.